Parkeringssjåfør – enkel parkering uten bøter

Oslo kommune fjerner flere og flere parkeringsplasser i sentrum, samtidig som ca. 30% av trafikken i sentrum er sjåfører som leter etter parkeringsplass. Parkeringsselskapene og kommunen øker stadig prisene og kvadratmeterprisen per time i parkeringshuset er langt over hotellprisene i hovedstaden.

aaeaaqaaaaaaaapuaaaajdziyzmzngnhltvhndqtnda1zc05yzvmlwrmmjyzymflyjq0yq

Etter en kort markedsundersøkelse er det helt tydelig at et konsept med parkeringssjåfører vil fungere utmerket. Gjennom en app finner du ledige parkeringssjåfører, du booker sjåføren og kjører til møtestedet som bare er et minutt eller to unna. Sammen kjører dere til ditt bestemmelsessted og du overlater bilen til sjåføren. Sjåføren sørger for å holde seg «kjørende» i området, eller stoppe der det praktisk mulig uten å betale. Når bileier ønsker å få bilen overlevert trykker han på appen og sjåføren kommer og overleverer varm bil utenfor, eller på avtalt overtakelsessted.

Utviklingen av appen er enkel, betaling av sjåfør gjøres etter samme prinsipp som UBER (kredittkortprofil linket til app som ordner med overføring til sjåfør). Det vil selvsagt være rangering av sjåfører slik at du er trygg på å overlate bilen til en skikket og pålitelig sjåfør.
Økonomisk vil det ikke bli særlig dyrere enn parkeringsavgiften uten parkeringsbot, samfunnsmessig oppnår man bedre arealutnyttelse ved at plassen i gatene fra de 30% som leter etter parkeringsplass forsvinner.

Parkeringssjåfør forventer bred støtte fra lokalpolitikere som vil oppleve at nye arbeidsplasser skapes for sjåførene og færre parkerte biler i sentrum.

Forfatter: esbenkeim

Jeg er en energibunt som brenner for å bidra til utvikling av andre og meg selv. Som far til fire er jeg opptatt av verdier og hvordan jeg kan bidra til at barna vokser opp som trygge og engasjerte borgere. Som konsulent jobber jeg med innovasjon, teknologiutnyttelse og bærekraftig utvikling i Norge og verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s