Hvem trenger en Æ App?

Rema har lansert en App som mange har lastet ned. At folk er nysgjerrige kan jeg nok forstå, men hvem trenger det og hvorfor?

Lavere priser

At folk vil ha lavere priser på dagligvarer er jo ganske innlysende, det sier vi lett ja takk til. Dette kan gjøres mye enklere enn en Æ app. Det er jo bare å registrere betalingskortet eller Vipps/mCash/Mobilpay profil knyttet til din profil, og det trenger man ikke en App til, så hvorfor skal man da ha en Æ app som ellers gir lite verdi?

Selger ditt personvern for litt rabatt

Rema og deres partnere får gjennom appen vite alt om dine handlevaner (personvern), dette er muligens greit, det er prisen du må betale for å få litt rabatt. Ja, for det er snakk om bittelitt rabatt. Om man regner om hvor mye 10% på frukt og grønt og de varene man bruker mest utgjør, så ender de fleste opp med en liten prosent totalt. Da bør man stille seg spørsmålet, er det er verdt det?

“Rema kan med stor sannsynlighet kartlegge din helse, mentale tilstand, reisemønster, jobbmønster, personlig økonomi, vennekrets”

Ja altså, la andre få så mye innsyn i privatlivet ditt, for det er det som skjer. Det er ikke bare at Rema og partnere registrerer hva du kjøper, men når, hvor, hvor du er, hva du kjøper når og hva slags betalingsmiddel du bruker. Når man bruker såkalt maskinlæring (analyse) kan Rema med stor sannsynlighet beregne og kartlegge din helse, mentale tilstand, reisemønster, jobbmønster, personlig økonomi, vennekrets (ja for vennene dine har jo også Æ-app og når dere har handlet sammen noen ganger kobles dette) du har. Er det greit for deg at Rema vet dette?

Usikkert

En app er også en tilgang til din telefon med mye annen informasjon om deg, dette får appen delvis tilgang til. Når appen allerede har fått mye kritikk for sikkerhet og alvorlige sikkerhetsbrudd som allerede er funnet, så forteller det meg at Rema ikke tar personvern og sikkerhet på alvor. De fremstår for meg som upålitelige og jeg er bekymret for at Rema og partnere også snoker i annen informasjon om meg fra min telefon.

Ikke lenger alltid billig

Som Rema kunde har jeg alltid tenkt at man er sikret en god handel fordi de har kommunisert “det enkle er alltid det beste” så tydelig, med den nye appen Æ går de bort fra dette. De som får det “billig” er de med appen. Jeg som ikke vil ta sjansen på Æ appen fordi den er usikker og at jeg ønsker å beskytte mitt privatliv, får ikke lenger “alltid billig”, da tror jeg det er bedre å finne en “billigbutikk” uten app.

Verdiløst

Apper er bra til mye, de kan være nyttige og hjelpe folk med hverdagslige og repeterende utfordringer. De fleste mennesker har et lite sett med favorittapper. Med Æ appen får du en oversikt over hva du har kjøpt og hva du kjøper oftest, hvem trenger dette, og hvorfor? Er dette nok til at det blir en favoritt App. Jeg tviler på at folk finner denne informasjonen verdifull og bruker den. I tillegg kan du få push varsler om når det er såpe på tilbud, altså enda mer mas fra telefonen. Hvor mye gidder vi å bli mast på…?

Nei takk!

For egen del er det ikke aktuelt å bruke Æ Appen, verdien den gir meg kan ikke på en god måte rettferdiggjøre hva jeg må gi fra meg av informasjon (personvern) og risiko knyttet til dårlig sikkerhet i appen, jeg opplever det litt som lureri (urimelig pris for lite nytte). Inntil Rema igjen kan sikre meg at “det enkle er ofte det beste” uten Æ, finner jeg heller andre butikker hvor jeg ikke opplever å føle meg “lurt”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: