Fra Hva til Hvordan, eller fra Taktskifte AS til Vital Few AS

Stadig flere virksomheter opplever nye utfordringer og endringer. Felles for disse endringene er at de nå kommer raskere og med større kraft. Årsakene til endringene har jeg skrevet om tidligere. Kort oppsummert er det globale trender som påvirker store og små virksomheter over hele Norge.

Navneskifte til Vital Few

Da jeg startet Taktskifte AS i 2018 var tanken at navnet skulle beskrive hva jeg gjør – nemlig å hjelpe virksomheter å skifte takt for å bedre kunne håndtere endringer. Etter å ha jobbet med ca. 20 virksomheter det siste året, erkjenner jeg at det ikke er så enkelt som at man skifter takt. Til hvilken takt skal man skifte?

Å finne vår «Hvorfor»

Jeg har funnet mye inspirasjon hos amerikaneren, inspiratoren/kommunikatoren Simon Sinek og hans tilnærming til forretningsvirksomhet; alle vet hva de gjør, det fleste vet hvordan de gjør det og noen få vet hvorfor man gjør det. Jeg har videre tenkt nøye gjennom hvordan jeg bidrar til å skape relevant verdi for virksomhetene jeg bistår. Fellestrekket er at de fleste strever med å finne «the vital few», altså å kontinuerlig bruke tiden, energien og kapasiteten på de rette oppgavene som bringer selskapet dit man ønsker (80/20 regelen eller Pareto prinsippet).
Virksomheter styres og ledes til en stor grad basert på tre ting, en strategiplan (om man har det), ryggmargsrefleks og hvilken agenda andre setter, det jeg kaller for «løpehjulet». I løpehjulet er det typisk møter man er kalt inn til, eposter som skal besvares og andre faste oppgaver. Tiden for refleksjon og for å finne «the vital few» er begrenset og man har ofte ikke gode verktøy/prosesser for å gjøre det. Resultatet kan være feilvalg og dårlig utnyttelse av mulighetene som er der.

Verdiløftet

Jeg har allerede fra starten vært klar på mitt selskaps Hvorfor (Why) som er beskrevet i verdiforslaget. Min Hvordan (How) er å finne «the vital few» for selskaper og mennesker.
Selskapets navn skal beskrive noe, jeg tror bestemt at å beskrive hvordan man skaper noe er det beste om man kan lykkes med å kommunisere det enkelt. Fra og med 1. mars har Taktskifte AS skiftet navn til Vital Few AS, for øvrig vil fokuset være det samme, å etterleve verdiløftet.

Vital few AS sitt verdiløfte er:

Vital Few AS er et konsulent- og rådgivingsselskap som hjelper virksomheter å skifte takt og fortsette å være relevante for sine kunder.

Vital Few AS er startet fordi vi brenner for å skape forretning, dele, lære og blir inspirert når vi ser andre lykkes. Vi tror vi kan gjøre en stor forskjell på kort tid.

Vi jobber i tett samarbeid med ledelsen hos kunden. Vi utnytter kompetansen teamet besitter, får det beste ut den enkelte og styrer mot ett felles mål med konkrete handlingsplaner for hva man skal gjøre i morgen. Dette sikrer forankring, utvikling, motivasjon og sterke team.

Ønsker du å få tilbud på hvordan Vital Few kan hjelpe din bedrift – Klikk her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: