Hvordan komme i gang med resultatledelse og hva koster det?

Flere og flere bedrifter opplever at produktutvikling og konkurranse på pris er kostbart og som oftest kun gir midlertidige konkurransefordeler. Suksessfulle produkter får ofte en konkurrent som gjerne er blitt videreutviklet og enda bedre. Samtidig som bedriftene mener det er et uforløst potensial i egne ansatte.

Min erfaring er at få virksomheter har systematikk på hvordan de nyttiggjør seg av ansattes ideer, tanker og engasjement for å skape verdier. Jeg har erfaringer med flere metoder for denne type forretningsutvikling. Erfaringen så langt er at Resultatledelse er den som skaper best resultater raskest.

Jeg får stadig flere spørsmål om hvordan man kommer i gang med Resultatledelse. Svaret på dette er ganske enkelt.

  1. Man sørger for at selskapet har et tydelig overordnet mål og en plan for å komme dit (strategi).
  2. Hver enkelt som skal delta i resultatledelsen forstår hva det er og vil bidra til å ta ut potensialet gjennom arbeidsformen (eierskap).
  3. Ledelsen beslutter at resultatledelse skal være måten man gjør og utvikler ledelse i virksomheten (forankring).
  4. Selskapets strategi oversettes til tydelige hovedmål eller KPI’er (Key Performance Indicators). Disse brytes ned slik at hver enkelt får eierskap til sine KPI’er (personlige mål).
  5. Man etablerer en felles fast struktur for status og oppfølging (rammeverk).
  6. Faste tidspunkt for resultatsikringsmøter etableres og følges opp (kontinuitet).

«Metoden legger opp til åpenhet, det skal synliggjøres hvor man står i forhold til resultater. Vi ønsker å være flinke og kan være ukomfortable med å vise at vi ikke nådde målet»

Hva må man være spesielt oppmerksom på når man skal i gang?

  1. Mennesker liker ikke endringer, det vil som oftest være motstand mot å implementere noe nytt (Resultatledelse). Selv om pkt. 3 over er gjort, kan man forvente at man må følge opp underveis.
  2. Metoden forutsetter åpenhet, avvik skal synliggjøres. Generelt ønsker mennesker å være flinke og noen kan være ukomfortable med å synliggjøre at de ikke nådde målet.
  3. Gode møter krever forberedelser. Før man forstår effekten man kan få ut av møtet, er det ikke uvanlig at det jukses med forberedelsene. Da får møtene mindre effekt.

Dette var kortversjonen. Min erfaring er at det går raskere å komme i gang og skaper bedre resultater om man benytter en spesialist som coacher teamet (og individuelt). Coachingen er både på prosess og forretningsutvikling. Her er Vital Few spesialister.

Effekten begynner å komme etter 4-5 måneder

Omfanget og kostnadene for bistand fra Vital Few avtales på forhånd. En typisk prosess for å komme i gang og bli god varer i 12 måneder. Effekten begynner å komme etter 4-5 måneder.

Måned 1 – Introduksjon av modell og forankring i lederteam inkludert noen en-til-en samtaler (1 dag). Gjennomgang av strategi og utarbeidelse av første versjon av KPI’er for lederteam (2-3 dager).

Måned 2 – Første resultatsikringsmøte med feedback underveis og ved møteslutt fra Vital Few (innkjøring) (1/2 dag). En-til-en samtaler på video med Vital Few (1 time/deltaker).

Måned 3 – Andre resultatsikringsmøte med hjelp underveis og feedback ved møteslutt fra Vital Few (1/2 dag). Statusmøte/-workshop med daglig leder for evaluering og tilpassing (1/2 dag).

Måned 4-12 – Månedlige resultatsikringsmøter hvor Vital Few deltar som coach på prosess og forretningsutvikling (1/2 dag/mnd.).

Gjennom hele perioden er Vital Few tilgjengelig på telefon for en-til-en samtaler/coaching.

Bistand fra Vital Few tilbys til fastpris 1/2 eller hel dag. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller vil vite mer om hvordan Vital Few anbefaler å bistå i prosessen.

Hva sier kundene?

På siden «Hva sier kundene» kan du se og høre kunder av Vital Few fortelle om deres erfaringer. Selskapene har brukt resultatledelse over tid og fått hjelp fra Vital Few med å komme i gang.

Learnlink er et selskap som på kort tid har blitt markedsleder i Norge innen digital leksehjelp på nett.

Zisson er et selskap med ledende teknologi for bedriftskommunikasjonsløsninger og kraftig vekst.

Seal Engineering er et spesialisert selskap som utvikler tetningsløsninger for krevende industrikunder. Selskapet er ledende i Norge.

Ønsker du å få tilbud på hvordan Vital Few kan hjelpe din bedrift – Klikk her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: