Flekstidens muligheter

Fast arbeidstid og detaljerte jobbeskrivelser har over mange år vært noen av grunnpilarene for ledelse av mennesker. Er det også slik etter pandemien?

 

Påtvunget tillit

Plutselig ble alle sendt på hjemmekontor, og vi måtte stole på at de ville levere. De gjorde det. Så hvorfor ikke fortsette med dette nye, eller deler av det. Finn den delen som fungerer best for helheten, dyrk ulikhet og tilpass arbeidshverdagen bedre for den enkelte.

Den nye vinen

Fremtidens arbeidsliv vil ikke være fylt med struktur, byråkrati og andre tunge prosesser som suger gleden ut av jobben. Folk vil gjerne bli kvitt «vegg til vegg» møter på Zoom», men de vil ikke ha tilbake tidspress, top-down prosesser og faste strukturer som ikke ga så mye mening. Mange ledere vil nok gjerne ha dette tilbake, for det fungerte jo fint for dem. Men de må innse at teamet deres ikke nødvendigvis vil gå tilbake til det gamle.

Jeg hører hos flere og flere at de nå vurderer å finne seg en ny jobb, og jeg hører fra ledere at de er bekymret for at nøkkelpersonell indikerer at de ikke er fornøyd og vurderer å gjøre endringer i livet. Nå er det viktig at man er en god leder, lytter og forstår hva de ønsker. Husk og dele dine tanker om du er leder (eller ei). Få alle med på å skape en ny felles fremtid sammen.

Tre triks for å lykkes med transformasjonen til den nye normalen

 

Stol på dine ansatte

De har vist at de er til å stole på. Ikke spør deg selv om hvordan du kan være trygg på at dine ansatte er produktive når de jobber hjemmefra. Spør deg heller, hvordan kunne jeg være trygg på at de var produktive da de bare jobbet på kontoret?  Enkelte vil selvsagt utnytte muligheten for oval weekend, men om du beslutter at teamet kan jobbe hjemmefra tirsdag, onsdag og torsdag, men ikke mandag og fredag fordi du skal vite at de ikke tar ovale helger, viser du ikke akkurat tillitt. De fleste har jo bevist over lang tid at de tar ansvar og leverer som avtalt. Ikke ta sjansen på å miste deres tillit, men bygg en kultur som er basert på tillit. På den måten vil arbeidsplassen din fremstå som attraktiv, motiverende og du sparer tid på å håndheve regler.

noen vil selvsagt utnytte dette, men de fleste har jo bevist over langt tid at de tar ansvar og leverer som avtalt

Vær datadrevet

Kartlegg hva dine ansatte satte pris på under pandemien og hva de ikke likte. Beskriv den perfekte hverdagen, eksperimenter og test ut hva som fungerer. Lag to grupper som jobber med det samme, test ut nye ideer på den ene, og ikke på den andre. Finn ut hvordan de trives best og skaper resultater sammen eller alene gjennom enkle målinger, korte undersøkelser/kartlegging. Hva liker de, hva liker de ikke etc. Bruk denne innsikten til å gjøre «riktige» endringer.
Og ja, du kan være trygg på at ansatte vil være positive til dette. De fleste ser at det gamle eller det som var under pandemien ikke var perfekt, men de vil gjerne få det beste fra begge verdener. Her bør motivasjonen og villigheten til å bidra være stor. Det er ikke sikkert dere får det til perfekt med en gang, men gjennom systematisk testing av nye ideer og arbeidsformer, eksperimentering og systematisk datafangst, så er det gode muligheter nå. Ta muligheten og finn en bedre måte å jobbe på i fremtiden, for alle!

De fleste ser at det gamle eller det som var under pandemien ikke var perfekt, men de vil gjerne få det beste fra begge verdener

Tenk utenfor boksen

Reduser, gjør om eller slutt med ting som ikke fungerte. Fjern byråkrati, siloer mellom avdelinger, lange reiseveier, lange møter og over-administrering. Bruk anledningen til å gjøre om arbeidsplasser til å bedre passe for våre liv og preferanser. Mange gjør allerede dette med gode resultater. Forsøker du ikke står du i fare for å miste dine beste folk, miste tempo og ikke evne å gjøre mulige og smarte endringer. Oppmuntre ditt team til å komme med forslag, snakk med dine beste folk for å få inspirasjon, innspill og læring. Finn ut hva som driver folk, som gjør at de står opp om morgenen, trives og presterer.

Nå er muligheten her – ta den!

Lag en arbeidsplass som er bedre, mer produktiv og bedre tilpasset hver enkelt. Så vil resultatene komme raskere enn du aner.

Ble du gjennom å lese bloggen inspirert til å ta grep og mulighetene, ta gjerne kontakt for en dypere gjennomgang og forslag til prosess for å ta neste steg.

%d bloggere liker dette: